studioars@studioars.hr

+385 51/273-570

Što je novo u AutoCAD-u 2022?

03.08.2021.
Urbano 11 announcement

Trace – nova funkcija koja nam pojednostavljuje pregledavanje i suradnju kroz različite platforme (Windows, Android, iOS). Crteži se sada označavaju na način da se ne mijenja izvorni crtež (markiranja i sl.), već nastaje trag o tome kroz različite aplikacije. Takav trag se onda može otvoriti u AutoCAD-u i po potrebi uređivati.

Share – još jedna nova funkcionalnost koja poboljšava suradnju na projektu. Sada je moguće podijeliti crtež s kolegama direktno iz AutoCAD-a. Moguće je definirati razinu pristupa kopiji crteža (pregledavanje ili uređivanje i snimanje kopije). Kao i naredba Trace, moguć je rad između različitih platformi i aplikacija, gdje god se nalazili.

Count – nova funkcija brojača automatski broji blokove ili geometrije u crtežu što donosi do uštede vremena i smanjenja mogućih pogrešaka. Količine se mogu izvesti u dinamičku tablicu i brzo dobiti ažuriranja.

Autodesk Docs – Pomoću Push to Autodesk Docs možete poboljšati učinkovitost i smanjiti korake objavljivanjem listova CAD crteža u pdf obliku izravno iz AutoCAD-a u Autodesk Docs. Više ne morate lokalno spremati PDF-ove, otvoriti web preglednik i prenijeti listove u oblak. Osim toga, svojim DWG datotekama sada možete pristupiti u Autodesk Docs s bilo kojeg mjesta putem web aplikacije AutoCAD-a.

Floating Windows – jedna od funkcija koja je nastala na zahtjev korisnika. Sada je moguće kroz jednu instancu AutoCAD-a, imati više odvojenih prozora (jedan pored drugoga ili na više monitora) slično kao u WEB preglednicima. To nam bitno olakšava rad s više crteža istovremeno. Svaki prozor je potpuno funcionalan.

Minimalni sistemski zahtjevi:

  • Operativni sustav: 64-bit Windows 10
  • Procesor: 2.5 GHz (3+ GHz preporučeno)
  • Memorija: 8 GB (16GB preporučeno)
  • Prostor na disku: 10.0 GB.
  • Rezolucija: 1920 x 1080 sa True Color.

Benjamin Bašić, tehnička podrška