studioars@studioars.hr

+385 51/273-570

Softverski alati za projektiranje u niskogradnji

24.11.2023.
Urbano 11 announcement

Kraš Auditorium Zagreb, Ravnice 48,
četvrtak, 23. 11. 2023.
9:30 – 14:00

Jučer, u četvrtak, 23.11. je StudioARS održao svoj stručni skup u Kraš Auditoriumu u Zagrebu. Svojim dolaskom nas je počastilo preko 120 prisutnih. Glavna tema prezentacije, bile su najavljene promjene u Autodesk tehniologiji te prilagodbe StudioARS softvera tim novostima.

Nakon otvaranja skupa slijedilo je predavanje Dražena Galića o spomenutim promjenama, koje je završilo porukom: Računajte na nas. Time je htio reći da StudioARS prati sve što se događa s Autodesk tehnologijom i da smo spremni podržati svoje korisnike u budućoj primjeni. Matjaž Šajn, direktor CGS Labsa, održao je predavanje (B)IM, AI i digitalni blizanci za svjetliju budućnost graditeljstva, ali se osvrnuo i na rad Building Smart Chaptera za Sloveniju, čiji je predsjednik. Denis Šimenić iz tvrtke Rencon prenio nam je svoja iskustva u radu s Autodesk softverom Vault i došao do zaključka da nove Autodesk tehnologije u cloud okruženju dostižu svojom brzinom i pouzdanošću stare te da ih on odnedavno preporučuje. Vrlo interesantno predavanje o softverskim alatima za upravljanje kaosom, održao je Boris Sabo iz Hrvatskih cesta. Na kraju privog dijela predavanja, a prije ručka, Benjamin Bašić iz StudioArsa nam je detaljnije predstavio nove Autodesk tehnologije.

U drugom su dijelu Rino Nemarnik, Čarli Brezac Benigar, i Benjamin Bašić iz StudioArsa prezentirali sve spomenute softvere na primjeru jedog pilot projekta. Nakon njih su predstavljene brojne novosti u Urbano softveru od strane Rina Nemarnika i Dražena Galića. Miljenko Jurasić se na kraju osvrnuo na nove komercijalne uvjete nabavke softvera.

Susret je prošao u dobroj atmosferi, a interes je pokazan velikim brojem pitanja. Zaključak je da su ovakvi susreti dobrodošli, te da smo ih se svi poželjeli u protekle 4 godine kad ih, iz poznatih razloga, nismo mogli održavati.